پرینتر جوهر افشان را چگونه تمیز کنیم؟

  • خانه
  • بلاگ
  • پرینتر جوهر افشان را چگونه تمیز کنیم؟

 

چاپگر های جوهر افشان مانند دیگر چاپگر های لیزری نیاز به تمیز کردن دارند، با توجه به اینکه چاپگر های جوهر افشان از برای کارهای چاپی خود از جوهر استفاده می کنند.آتلیه و مراکز چاپ عکس، بزرگترین استفاده کنندگان این نوع چاپگرها هستند. زیرا کیفیت چاپ عکس برای آن ها بسیار مهم و ضروری است. و ممکن است کاربرانی که با این دستگاه ها کار می کنند ممکن است نیاز به تمیز کردن این چاپگر ها داشته باشند و در نتیجه درگیر یک سری سوالاتی مانند: اینکه چگونه هد چاپگر اچ پی، اپسون، کانن را تمیز کنیم؟ یا محلول تمیز کننده هد دستگاه جوهر افشان چیست؟  با ما  همراه باشید تا در این مقاله کوتاه شما با نحوه تمیز کردن چاپگرهای جوهر افشان در 6 مرحله ساده را آموزش دهیم. 

قبل از اینکه وارد قسمت تمیز کردن جوهر افشان بشیم دانستن برخی اصطلاحات هنگام انجام کار  لزومی است.

Print Head هد چاپ: هد یکی از قسمت های مهم در چاپگر های جوهر افشان به حساب می آیند تا به کمک آن بتوانند جوهر را روی انواع کاغذ برای چاپ منتقل کنند. چاپگر های جوهر افشان برند Epson، Canon و HP بیشترین کاربرد را در صنعت چاپ را به خود اختصاص داده اند. هدهای مدرن موجود در این دستگاه ها دارای یک مخزن، برای نگهداری جوهر هستند؛ تا از طریق نازل کوچکی که زیر آن هدها قرار گرفته، جوهر را بر روی کاغذ اسپری کنند. 

Ink جوهر:  شاید این موضوع نیاز به توضیح نداشته باشد، اما باید توجه داشته باشید که همه جوهر ها در زمان چاپ، یکسان رفتار نمی کنند. بعضی جوهرهای چاپ حاوی ماده ضعیفی هستند که می توانند ایجاد گرفتگی در نازل های  هد چاپگر کنند، در واقع کیفیت چاپ پایین خواهد آمد.

Print Head Stepper Motor: این قسمت مربوط به موتور یا کنترل کننده هدهای چاپ در چاپگر های جوهر افشان گفته می شود. این قسمت  پس از دستور چاپ کاربر،  هدها را با یک نوار تثبیت کننده برای چاپ با کیفیت روی سطح کاغذ به حرکت در می آورند. همچنین  این موتور ها پس از اتمام چاپ، هد ها را به قسمت پارک هد چاپگر منتقل می کند.

Paper Feed Assembly: این قسمت در چاپگر های جوهر افشان وظیفه انتقال کاعذ به درون چاپگر را به عهده دارند، در واقع کاغذ را به درون چاپگر، برای اجرای دستور چاپ انتقال می دهند.

Interface Ribbon:  این قسمت را شاید کارتریج ها مشاهده کنید، وظیفه این قسمت در چاپگر تشخیص رنگ هست، که کارتریج ها را کنترل می کند و اعلام می کند چه رنگی با چه طیفی روی کاغذ چاپ شوند.

بعد از این همه تعاریف سخت افزاری حالا نوبت تمیز کردن چاپگر فرا میرسه ، تا پایان همراه ما باشید تا نحوه تمیز کردن چاپگر جوهر افشان را بیاموزیم.
 

هشدار: این آموزش صرفاً قرار نیست یک تجربه آموزشی باشد. اگر چاپگر جوهر افشان شما به هر دلیلی پس از اتمام تمیز کردن کار نکرد، ما مسئولیتی در قبال خسارت وارد شده از طریق این آموزش را به عهده نمی گیریم. نکته قابل توجه ای که شما باید به آن توجه کنید این است که اگر احساس می کنید چاپگر را باید به یک تعمیر کار حرفه ای چاپگر نشان دهید، حتماً این کار ار انجام دهید.

 

وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن چاپگر جوهر افشان

 

 

•    پاک کننده شیشه
•    الکل صنعتی 10 درصد
•    دستمال کاغذی با کیفیت 
•    روغن چر خ خیاطی 
•    چوب پنبه 
•    دستکس لاتکس 

 

مرحله اول: خارج کردن کارتریج های چاپگر ها

 

 

با توجه به اینکه چاپگر جوهر افشان ما مدل  HP 5650 می باشد و ممکن است چاپگر شما مدل دیگری باشد، اما تمام مراحل به شکل است که باز کردن درب پرینتر آن را مشاهده خواهید کرد. قبل از تمیز کردن چاپگر جوهر افشان خود حتماً دستکش لاتکس خود را دست کنید. مراقب باشید! ممکن است پس از خارج کردن کارتریج، مقداری جوهر از نازل ها خارج شود.
 گاهی وقت ها چاپگر های جوهر افشان اگر خاموش باشد، به شما اجازه نمی دهد که کارتریج را از دستگاه خارج کنید و حتماً باید دستگاه به برق متصل باشد و بعد از زدن دکمه تست، اجازه بدهید کارتریج به مرحله چاپ برسد، بعد برق چاپگر را قطع کنید. اینگونه می توانید کارتریج را خارج کنید.
توجه: در هنگام خارج کردن کارتریج از محل خود، مواظب باشید برد های الکترونیکی را لمس نکنید. این کار باعث می شود بعد از گذاشتن کارتریج در محل خود، ارتباط الکترونیکی با چاپگر برقرا نشود.

 

مرحله دوم : تمیز کردن کارتریج

همانطور که در تصویر مشاهده می کنید سر هدهای کارتریج کثیف و مسدود شده است.
قبل از تمیز کردن کارتریج های چاپگر جوهر افشان خود، برسی کنید که آیا جوهری باعث مسدود شدن هدهای کارتریج شده است یا خیر؟
یک دستمال کاغذی با کیفیت بردارید و آن را به صورت یک چهارم درست کنید، سپس الکل (پیشنهاد می شود) یا شیشه پاک کن را به یک طرف دستمال کاغذی اسپری کنید. اکنون شما باید قسمت پایین کارتریج کثیف شده را روی آن قسمت الکلی بکشید، تا کثیفی بر جای مانده پاک شود.ممکن است در هنگام تمیز کردن هدهای گارتریج، مقداری جوهر از کارتریج خارج شود. و این طبیعی خواهد بود.

مرحله سوم: تمیز کردن نوار انکودر برای کنترل هدها چاپگر جوهر افشان

حالا یک دستمال کاغذی دیگری را بردارید و دوباره آن را به یک چهارم تبدیل کنید، و با شیشه پاکن قسمتی از آن اسپری کنید، تا بتوانید لکه های که از طریق پاشیدن جوهر در هنگام چاپ به نوار انکودر پاشیده شده است را تمیز کنید. (برای درک بهتر به تصویر بالا نگاه کنید)  

مرحله چهارم: پاک کردن محفظه کارتریج ها (Cartridge Housing)

هر زمانی که چاپگر جوهر افشان به پایان چاپ سند خود می رسد، کارتریج ها را به محل پارک شان انتقال می دهد، که معمولاً در سمت چپ یا راست چاپگر قرار دارند. با گذشت زمان، در این محل ممکن است از کارتریج ها قطره های جوهر چکیده شود و قطره های چکیده شده با گرد و غبار موجود در چاپگر ترکیب شوند و باعث تشکیل شدن جوهر غلیظ شوند. این جوهر غلیط شده پس از مدتی بزرگتر و بزرگتر و در نتیجه ایجاد چسبندگی و اصطکاک بر روی هدهای کارتریج خواهند کرد. 
برای پاک کردن تجمع این جوهر ها می توانید بسیار کثیف کننده باشد. برای جلوگیری از این کثیفی حتما دستکش لاتکس را دست کنید تا دست شما جوهری نشود، که پاک کردن آن سخت خواهد بود. یک میله باریکی که در ابزار های مورد نیاز معرفی شد را بردارید و به آرامی آن کوه آشفته از جوهر غلیظ را برداشته و تمیز کنید.
بعد برداشتن جوهر غلیظ شده، با یک دستمال کاغذی که طبق روال قبلی باید به یک چهارم قسمت تا کنید و مقداری آن قسمت را الکل اسپری کنید، و بعد محل تجمع جوهر را به خوبی تمیز کنید.

مرحله پنجم: روغن کاری میله مشفت یا میله انتقال دهنده هدها

بعد از مدتی از چاپ، ممکن است متوجه شوید از میله های  انتقال دهنده کارتریج ها چاپگر،هنگام چاپ صدای قریچ قریچ از آن خارج می شود. این زمانی اتفاق می افتد که میله حالت چسبندگی به خود گرفته است یا خشک شده است و موتور انتقال دهنده نمی تواند به درستی بر روی آن حرکت کند. و موقع چاپ، حرکت آن را کند می کند.
دلیل این امر در کثیف بودن میله و خشک شدن جوهرهای پاشیده شده بر روی آن است. برای رفع این مشکل شما باید با یک دستمال کاغذی طبق معمول، با الکل یا شیشه پاکن آن میله را تمیز کنید. بعد از تمیز کردن میله، چند قطره از روغن چرخ خیاطی را بر قسمت های مختلف میله بچکانید و چاپگر را روشن کند. بعد از چند مرتبه حرکت کارتریج روی میله صدای آن برطرف خواهد شد.

مرحله ششم: جایگذاری کارتریج ها 

پس از اتمام تمیز کاری چاپگر، کارتریج ها را در محل خود نصب کنید و چاپگر را روشن کنید و از آن یک تست پرینت بگیرید. تا برسی کنید، همه مراحل چاپ به درستی انجام می شود.

با توجه به مطالب گفته شده  در بالا، درباره نحوه تمیز کردن چاپگر جوهر افشان، امیداوریم برای شما بسیار کمک کننده باشد. اما ممکن است برای بعضی از کاربران تمیز کردن چاپگر سخت و وقت گیر باشد در این صورت شما می توانید چاپگر جوهر افشان خود را به یک تمعیر کار حرفه ای نشان دهید.